Mini pastillas

Mini pastillas

Smulweb imageSmulweb

Mini pastillas gevuld met gehakt of kip, vermicelli, wortels, champignons en Noord-Afrikaanse kruiden. Zakjes vouwen, insmeren met eigeel en 15-20 minuten afbakken op 180 graden. Een feestelijke snack of bijgerecht.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 0.5 g Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mini pastillas op tafel.

  1. Snijd de champignons in hele dunne plakjes. Rasp de wortels. Snijd de ui fijn en hak de peterselie. Als je kipfilet gebruikt, kook deze dan eerst ongeveer 40 minuten in een groentebouillon met het laurierblad en snijd of hak de kip in kleine stukjes. Kook in dezelfde bouillon nu de vermicelli in 5 minuten gaar. Giet af en laat staan.
  2. Bak in een braadpan met ongeveer 3 el olie de ui en de knoflook glazig. Voeg vervolgens het gehakt of de kip toe en bak het even aan. Voeg daarna de geraspte wortels, tomatenpuree, champignons, peterselie, zout, (rode) peper en ras-el-hanout toe. Bak dit geheel op een middelmatig vuur gedurende 10 minuten.
  3. Zet het vuur uit en roer de vermicelli door het mengsel.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  5. Haal de deegvellen uit de verpakking en leg deze op een bord onder een vochtige theedoek. Leg een vel op de werkbank of een groot bord en doe in het midden van het vel 2 grote eetlepels van de vulling. Vouw het vel dicht als een zakje en druk de uiteinden plat. Leg het pakketje met de gevouwen kant op een ingevette bakplaat.
  6. Bestrijk elk pakketje met eigeel en bak in de voorverwarmde oven goudbruin gedurende 15-20 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Filodeeg