Absoluut de lekkerste vanille cake

Absoluut de lekkerste vanille cake

Smulweb imageSmulweb

Deze vanille cake is werkelijk de lekkerste! Zachte, luchtige cake met vanille smaak. Ideaal als dessert met slagroom en fruit, of koffieklets met vrienden. Een recept dat je zeker wil hebben!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Absoluut de lekkerste vanille cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C graden. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Beboter en bebloem een tulbandvorm.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een grote kom.
  4. Snijd de boter in stukken en doe het in de kom van de standmixer. Mix met de platte klopper de boter romig. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en mix het geheel 8-10 minuten. Schraap regelmatig de zijkanten van de kom met een spatel.
  5. Voeg de vanille extract toe. Voeg 1 voor 1 de eieren toe: voeg pas de volgende toe als de vorige geheel in het beslag is opgenomen. Verlaag de snelheid en voeg het bloemmengsel en de melk om de beurt toe: het bloemmengsel in 4 delen, de melk in 3 delen. Begin en eindig hierbij met het bloemmengsel. Schraap de zijkanten van de kom regelmatig en voeg pas een volgend deel toe als de vorige geheel is opgenomen in het beslag.
  6. Mix, nadat alle ingrediënten zijn toegevoegd, nog 10 seconden. Schep het beslag in de vorm en plaats het in de onderste helft van de oven.
  7. Bak de cake in circa 60 minuten goudbruin en gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen.
  8. Haal de cake uit de oven en laat het eerst 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat het verder afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake