- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip sweet and sour op tafel.
- Snijd de steelaanzet of de kroon van de ananas. Snijd de vrucht in plakken en schil de plakken. Verwijder de harde kern met een klein rond uitstekertje. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verhit de boter en roerbak de reepjes kip aan alle kanten lichtbruin. Voeg de gepelde, fijngehakte ui toe met het kerriepoeder en de basterdsuiker. Blijf goed omscheppen en voeg de kokosrasp toe. Roer goed en schenk de wijn of bouillon erbij. Laat dit inkoken en voeg dan het water en de room toe.
- Schil de peer en verwijder het klokhuis, snijd hem in partjes en voeg deze toe. Laat de saus 5-6 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
- Knip de koriander of peterselie fijn en strooi deze vlak voor het serveren over het gerecht. Serveer met gekookte zilvervliesrijst.
- Variaties: vervang de ananas door mango in blokjes en/of de peer door lychees (halveren en pit verwijderen). Vervang de koriander door bieslook en de room door crème fraîche (even uitroeren met wat hete saus ter voorkoming van schiften).