Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Asperges met gerookte (wilde) zalm en dillesaus(de lekkerste op tafel.
- Schil de asperges met een dunschiller. Leg ze plat op je werkblad en schil ze niet al te zuinig. Snijd het droge kontje eraf.
- Leg de asperges in een vuurvaste schaal met koud water. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het vuur en laat aan de kook komen. Zet het vuur uit en laat 10 minuten staan.
- Maak de dillesaus door de zure room, de mayonaise (niet per se nodig), peper, zout en gehakte dille te mengen. Maak eventueel op smaak met een paar druppels citroensap.
- Haal de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een droge, schone doek.
- Besmeer een plakje zalm met de dillesaus en wikkel er een paar asperges in. Dek af met zalm en een lepel dillesaus.
- Serveer met een flinke toef waterkers.