Indonesische hete kip (ajam pedis)

Indonesische hete kip (ajam pedis)

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met een heerlijke Indonesische maaltijd! Gemarineerde drumsticks worden gebakken tot een krokante laag en geserveerd met gesneden en gekruide groenten en rijst. Heerlijk authentiek eten in slechts een handomdraai!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indonesische hete kip (ajam pedis) op tafel.

  1. Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Leg de kipdrumsticks erin en laat ze in 20 minuten gaar worden. Neem de kip uit de bouillon en droog deze goed af.
  2. Smeer de drumsticks in met de kruidenpasta en laat ze 1 uur in de koelkast staan.
  3. Pel en snipper de ui, de knoflook en de Spaanse peper. Was en snijd de snijbonen. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, peper en sereh op laag vuur tot het gaat ruiken. Voeg de snijbonen en de kokosmelk toe en kook de groenten op laag vuur in 10 minuten gaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Leg de drumsticks erin en bak ze op middelhoog vuur tot een krokant korstje is gevormd en de kip goed heet is.
  5. Serveer de drumsticks met de groenten. Lekker met rode rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte