Pizza quattro stagioni

Pizza quattro stagioni

Smulweb imageSmulweb

Met het brood wil je de bakplaat helemaal uit 'lepelen'. Beleg deze huisgemaakte pizza quattro stagioni met ingrediënten naar eigen voorkeur. Krokant gebakken uit de oven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pizza quattro stagioni op tafel.

  1. Giet het lauwwarme water in een brede bak of schaal en voeg de gist en suiker toe. Roer goed door, tot de gist egaal verdeeld is. Laat vervolgens een kwartier staan, tot het gistproces op gang is gekomen. Zorg dat het water rond de 35 graden is en gebruik suiker om het proces op gang te brengen.
  2. Bestuif het werkblad met wat bloem en maak hierop een bergje van de bloem, of gebruik een grote, brede kom. Meng het zout, eventueel de oregano en de bloem en giet hier het gistmengsel en de olijfolie over, eventueel in fasen. Kneed het deeg 10 minuten tot het soepel is en lange ketens zijn gevormd. Doe de deegbal in een met olijfolie ingevette bak, dek deze af met een vochtige theedoek en laat deze 1 tot 2 uur rijzen op een warme plek, bijvoorbeeld naast de oven of de verwarming.
  3. Kneed het deeg weer goed door en verdeel het in porties per pizza. Rol elke portie uit tot een thin crust pizza. Maak de randen iets dikker, zodat de saus er niet afloopt.
  4. Bedek de pizza met toppings naar eigen voorkeur. Zorg voor een gelijkmatige verdeling.
  5. Zet de pizza op een ingevette bakplaat of ingevet bakpapier in het midden van de oven en bak 15 minuten bij een voorverwarmde oven op 250° C of 12 minuten bij 270° C. Als de oven heter kan, bakt de pizza nog sneller. Raadpleeg het volledige recept voor meer informatie en tips.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza