Sambal van madame jeanette

Sambal van madame jeanette

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige sambal van madame jeanette is perfect bij rijstgerechten en groentes. Verse ingrediënten van rode peper, uien, knoflook, en citroen worden gemengd met zout, suiker, azijn en olijfolie. Een echte aanvulling op elke maaltijd!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Sambal van madame jeanette op tafel.

  1. Snijd de uien, knoflook en pepertjes in kleine stukken. Maal ze vervolgens fijn in een keukenmachine of vijzel.
  2. Verwarm de citroenen kort in de magnetron zodat ze warm worden. Pers ze grondig uit totdat je ongeveer 1 dl sap per citroen hebt.
  3. Voeg zout, suiker, azijn, olijfolie en citroensap toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar. Proef en voeg indien nodig meer suiker, zout of knoflook toe.
  4. Ontsmet een glazen potje door het samen met de deksel een paar minuten in een pannetje met kokend water te leggen. Droog het potje en deksel af met een schone theedoek en giet de sambal erin. Zet het potje op zijn kop om het vacuüm te trekken en bewaar de sambal op een koele, donkere plek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen