Mijn eigen pittig zoete gelakte spare ribs uit de oven

Mijn eigen pittig zoete gelakte spare ribs uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Pittig en zoet, deze gelakte spare ribs uit de oven zijn perfect voor een avondje thuis. De spare ribs worden gebakken in zout en peper, met een saus van knoflook, gember, sojasaus, honing, Sherry, vijfkruidenpoeder en hoisinsaus. Laat de saus gedurende 15 minuten zachtjes koken alvorens het op de spare ribs gesmeerd wordt. Vervolgens worden ze nog een half uurtje in de oven gebakken, tot ze lekker mals zijn. Snijd de ribs in stukken en serveer ze.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3000 g Spareribs

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mijn eigen pittig zoete gelakte spare ribs uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (relatief lage temperatuur). Leg de spare ribs op een bakplaat en bestrooi ze royaal met zeezout en versgemalen zwarte peper. Bak ze gedurende 1 uur.
  2. Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing, Sherry, vijfkruidenpoeder en hoisinsaus in een pan en kook onder regelmatig roeren gedurende 15 minuten tot de saus is ingedikt.
  3. Besprenkel de spare ribs royaal met de saus en laat nog 30 minuten doorbakken. Draai de ribs na 15 minuten om en behandelen ook de andere zijde met de saus.
  4. Zet de oven uit en haal de ribs eruit. Leg het vlees op een snijplank, bestrijk het opnieuw met de saus en snijd het in kleinere stukken voor het serveren.
  5. Verdeel het vlees over 4 borden. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Vlees