Gestoofde marokkaanse kip

Gestoofde marokkaanse kip

Smulweb imageSmulweb

Deze gestoofde Marokkaanse kip is gevuld met smaakvolle kruiden zoals gember, paprikapoeder, komijn en oregano. Samen met wortelen, selderij, courgette en kikkererwten staat deze in een mum van tijd bij jou op tafel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Gestoofde marokkaanse kip op tafel.

  1. Bestrooi de kip met zout en bak hem bijna gaar in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. Bak ui, knoflook, wortel en selderij in dezelfde koekenpan. Roer er gember, paprikapoeder, komijn, oregano, cayennepeper en kurkuma door en bak al roerend gedurende 1 minuut. Voeg bouillon en passata toe en roer door. Voeg de kip weer toe aan de pan, zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  3. Voeg de kikkererwten en courgette toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook, dek af en laat 15 minuten sudderen tot de courgette gaar is. Roer er citroensap doorheen en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte