Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Tempeh manis (van de balinese kookles)

Tempeh manis (van de balinese kookles)

smulweb badge smulweb

Deze Balinese tempeh manis is een echte delicatesse. Knapperige, goudbruine tempeh met een zoete ketjapsaus en een klein beetje pit van de rode peper. Heerlijk als bijgerecht.

15 min bereiden bijgerecht 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 400 g Tempeh
  • 1.5 g Cayennepeper
  • 5 el Ketjap manis
  • 4 Sjalot
  • 2 Bosui
  • 5 Limoenblaadje
  • 1 el Olijfolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tempeh manis (van de balinese kookles) op tafel.

  1. Snijd de tempeh in reepjes. Verhit de olie in een pan en frituur de reepjes tot goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet ze opzij.
  2. Snij de rode peper fijn en verwijder eventueel de pitjes. Hak de knoflook fijn en snij de sjalotten en lente-ui fijn.
  3. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de peper, knoflook, sjalot en lente-ui tot lichtbruin.
  4. Voeg de gefrituurde tempeh toe. Schep alles door elkaar en voeg de ketjap en de limoenblaadjes toe. Roer goed door elkaar.
  5. Serveer het warm als bijgerecht.