Surinaamse bami

Surinaamse bami

Smulweb imageSmulweb

Gerecht uit de Surinaamse keuken: Surinaamse bami. Spaghetti met kipfilet, kouseband, geperste knoflook, ui en laospoeder. Als finishing touch: faja lobie, tomatenpuree en peper. Perfect op smaak en makkelijk gemaakt!

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Kouseband

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Surinaamse bami op tafel.

  1. Snij de kipfilet in blokjes. Snij de kouseband in stukjes.
  2. Kook de spaghetti volgens verpakking, haal het er 1 minuut eerder uit en voeg 1 tl laospoeder, een beetje zout en wat druppels olie toe.
  3. Verhit wat olie in de pan en voeg de ui en geperste knoflook toe. Voeg de kipfilet (en evt. een mespuntje trassie oedang) gelijk toe en bak op hoog vuur bruin.
  4. Spoel de spaghetti af met koud water en laat het uitlekken.
  5. Voeg de kouseband toe aan de pan en voeg vervolgens 6 el faja lobie en 1 el tomatenpuree met wat peper toe. Bak even mee en de saus is klaar.
  6. Voeg de spaghetti toe aan de saus. Bak het geheel 5 minuten op laag vuur mee en mix goed. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami Surinaamse bami