- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kiymali ekmek (turkse gehakt broodje) op tafel.
- Meng alle ingrediënten door het gehakt en laat de smaken een half uur in de koelkast mengen.
- Verdeel het bol deeg in vieren. Bol elk stukje deeg op en rol dit uit tot een langwerpige lap van 3 mm dik.
- Verdeel het gehakt over de 4 lapjes deeg en laat een rand van 3 cm vrij aan de kanten.
- Besprenkel het gehakt met wat olijfolie.
- Vouw de randen naar binnen over het gehakt en maak er een bootvorm van.
- Druk bij de punten van de boot de twee stukjes deeg stevig tegen elkaar aan.
- Leg de 4 bootjes op een bakplaat met bakpapier of op een ingevette bakplaat.
- Bestrijk de overgeslagen randjes deeg met olijfolie.
- Bak de broodjes in het midden van de oven voor 20-25 minuten op 250 °C tot ze gaar en mooi van kleur zijn.