Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocoladecake met aardbeienjam op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 seconden in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor.
- Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 minuten gaar worden. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.
- Neem de cake uit de vorm en laat hem afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron tot hij is gesmolten.
- Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagelslag en serveer.