Chocoladecake met aardbeienjam

Chocoladecake met aardbeienjam

Smulweb imageSmulweb

Zin in cake? Dan moet je deze chocoladecake met aardbeienjam en chocoladelaagje proberen. Lekker smeuïg en heerlijk van smaak. Serveer met een beetje hagelsuk

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocoladecake met aardbeienjam op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 seconden in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor.
  3. Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 minuten gaar worden. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.
  4. Neem de cake uit de vorm en laat hem afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron tot hij is gesmolten.
  5. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagelslag en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Aardbeien Aardbeienjam