- 250 g Raapstelen
Bereidingswijze
Zet in 16 stappen deze heerlijke Stamppot repelsteeltje met goudappeltjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Aardappels
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren en kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Speklapjes
- Bestrooi de speklapjes met zout en peper.
- Verwarm een pan en bak de speklapjes in circa 10 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Bak de speklapjes 8 minuten in de oven. Goudappeltjes
- Schil en snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
- Meng in een kom de appels, suiker en kaneel en bedek de kom met een bord.
- Kook de appels in de magnetron op 750 W in circa 3 minuten gaar. Stamppot repelsteeltje
- Pel en snipper de sjalotjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Ris en hak de tijm fijn.
- Giet de aardappels af en vang 300 ml kookvocht op.
- Verwarm de pan van de speklapjes en fruit de knoflook, sjalot en tijm circa 2 minuten.
- Blus af met het aardappelkookvocht en roer de mosterd erdoor. Laat 2-3 minuten inkoken tot jus dikte.
- Voeg de aardappels en melk toe en stamp de aardappels fijn.
- Roer de melk door de aardappels en voeg de raapstelen toe.
- Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een scheut olie.