Pasta met bacon-groentesaus (pittig)

Pasta met bacon-groentesaus (pittig)

Smulweb imageSmulweb

Deze pasta met bacon-groentesaus is heerlijk pittig. Met de heerlijke combinatie van courgette, aubergine, tomaten en champignons. Bestrooi met broodkruim goudbruin en Parmezaanse kaas.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta met bacon-groentesaus (pittig) op tafel.

  1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui, Spaanse peper en knoflook toe. Bak 5 minuten zacht, tot de ui zacht is maar niet verkleurd. Voeg courgette, aubergine en bacon toe en bak in 15 minuten gaar.
  2. Voeg tomaten, champignons en basilicum toe, proef en breng op smaak met zout en peper (niet te zuinig)!
  3. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Voeg een ½ el olie toe. Verhit intussen op hoog vuur 1 el olie in een koekenpan. Rooster al roerend het broodkruim goudbruin. Neem de pan van het vuur en meng de Parmezaanse kaas en het basilicum erdoor. Zet apart.
  4. Kook de spaghetti beetgaar. Giet af, besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en meng goed.
  5. Serveer de spaghetti in voorverwarmde kommetjes en schep de saus eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta