Runderstoof

Runderstoof

Smulweb imageSmulweb

Deze runderstoof met spek, rozemarijn en olijven is heerlijk zacht en vol van smaak. Na 5 uur langzaam garen in de oven valt het vlees zo van het bot. Een ideaal gerecht voor tijdens de koudere dagen van het jaar. Serveer met aardappelpuree en haricots verts.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Rozemarijn, vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Runderstoof op tafel.

  1. Verwarm de oven op 100 °C.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 6 minuten.
  3. Bekleed de ovenschaal met de helft van het spek. Schep de ui en knoflook erop. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak het vlees in 3 minuten rondom bruin. Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels los. Schep het vlees en de wijn in de ovenschaal.
  4. Snijd de rozemarijn fijn. Verdeel met de augurk en olijven over het vlees. Dek af met de rest van het spek. Vul aan met water, zodat alles onder staat.
  5. Laat afgedekt 5 uur gaar worden in de oven. Serveer met aardappelpuree en haricots verts.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Vlees Aardappelpuree