- 4 g Rozemarijn, vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Runderstoof op tafel.
- Verwarm de oven op 100 °C.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 6 minuten.
- Bekleed de ovenschaal met de helft van het spek. Schep de ui en knoflook erop. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak het vlees in 3 minuten rondom bruin. Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels los. Schep het vlees en de wijn in de ovenschaal.
- Snijd de rozemarijn fijn. Verdeel met de augurk en olijven over het vlees. Dek af met de rest van het spek. Vul aan met water, zodat alles onder staat.
- Laat afgedekt 5 uur gaar worden in de oven. Serveer met aardappelpuree en haricots verts.