Roemeense kippensoep

Roemeense kippensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Roemeense kippensoep is perfect voor de koude herfstavonden! Kippenbouillon, groenten, tomatenblokjes en aardappelen koken met de geklutste eieren, peterselie, dille en citroensap zorgen voor deze heerlijke soep.

60 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Roemeense kippensoep op tafel.

  1. Breng de kippenbouillon met de kip aan de kook.
  2. Verwijder het schuim als het begint te koken.
  3. Laat het een half uur koken en bereid ondertussen de groenten voor.
  4. Voeg na een half uur de groenten, tomatenblokjes en aardappelen toe.
  5. Laat opnieuw een half uur koken of langer tot de groenten gaar zijn.
  6. Doof het vuur en voeg de geklutste eieren toe en roer goed zodat er allemaal kleine eisliertjes in de soep drijven. Voeg daarna de gehakte peterselie en dille toe en roer.
  7. Voeg op het einde van de kooktijd citroensap (of azijn of bors) toe aan de soep om het zuur te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep