Frisse citroen bavarois

Frisse citroen bavarois

Smulweb imageSmulweb

Een frisse, luchtige citroen bavarois met slagroom en kwark, perfect als dessert na een zware maaltijd. Het perfecte evenwicht tussen zuurgraad en zoetheid, dit recept wordt een favoriet voor alle gasten.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frisse citroen bavarois op tafel.

  1. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Pers de citroen uit en verwarm het sap samen met de suiker en de vanillesuiker. Haal de pan van het vuur als de suiker opgelost is en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe. Roer het mengsel goed door en laat dit een beetje afkoelen.
  3. Klop in de tussentijd de slagroom stijf met een mixer.
  4. Doe de kwark in een kom en voeg de afgekoelde citroensap toe. Meng dit goed door elkaar. Blijf roeren. Als het mengsel één glad geheel is geworden, spatel je voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.
  5. Laat de bavarois opstijven in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Citroen