De allerlekkerste eigen satesaus

De allerlekkerste eigen satesaus

Smulweb imageSmulweb

Deze satesaus ligt voortaan vanuit je eigen keuken op je saté te pronken. Sereh, ui, knoflook, vissaus, tamarindepasta worden langzaam gekookt met kokosmelk tot een smaakvolle saus ontstaat. Met pindakaas en sojasaus breng je het geheel tot een perfecte dikte.

15 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 1 Rode peper
  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke De allerlekkerste eigen satesaus op tafel.

  1. Verwijder de uiteinden en grove buitenste bladeren van de sereh. Snijd in dunne ringetjes.
  2. Meng sereh, ui, knoflook, vissaus, tamarindepasta en peper en maal fijn in de keukenmachine.
  3. Voeg het water en de suiker toe en pureer alles tot een pasta.
  4. Schep het mengsel in een steelpannetje en voeg de kokosmelk toe. Breng net aan de kook (zorg dat de kokosmelk niet overkookt) en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Voeg de pindakaas en sojasaus toe en laat even pruttelen tot de saus warm en dik is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bbq Sauzen