Gegratineerde coquilles

Gegratineerde coquilles

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde coquilles, gemarineerd in een mengsel van knoflook, citroensap, olijfolie en peterselie. Bestrooid met broodkruimels en gekruid met peper en zout. Daarna nog een lekkere krul roomboter erop en het feest kan beginnen! Zet de schelpen in de oven tot de bovenkant goudbruin krokant is en het sausje borrelt.

15 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gegratineerde coquilles op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Maak een mengsel van knoflook, citroensap, olijfolie en peterselie en druppel dat over de coquilles. Strooi er broodkruimels en een beetje peper en zout over en leg er tot slot nog een krul roomboter op.
  3. Leg de schelpen op een bakplaat of in een grote schaal. Als je ze in een laagje zeezout legt, blijven ze goed liggen en houd je de bakplaat schoon.
  4. Zet de schelpen voor ongeveer 10 minuten in de hete oven totdat de coquilles gaar zijn, het goudbruine sausje borrelt en de bovenkant krokant is.
eet smakelijk