Rundvlees met een rijke champignonsaus

Rundvlees met een rijke champignonsaus

Smulweb imageSmulweb

Rundvlees met een rijke champignonsaus. Sappige plakken rundvlees gebakken tot medium en bedekt met de heerlijke champignonsaus gemaakt van ui, wortel, champignon, kalfsbouillon, room en tomatenpuree. Serveer het direct en geniet van de lekkere smaken.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rundvlees met een rijke champignonsaus op tafel.

  1. Snijd de biefstuk terug tot ongeveer 2 cm dikke plakken.
  2. Verhit een koekenpan met boter.
  3. Als de boter niet meer borrelt, is het tijd om te beginnen met bakken.
  4. Rooster het vlees ongeveer 3-5 minuten per kant tot het een mooie kleur heeft en medium gebraden is. Voeg zout en peper toe aan elke kant.
  5. Leg het vlees op een schotel en laat het rusten terwijl je de saus maakt.
  6. Hak de ui, schil en snijd de wortelen in kleine stukjes en snijd de champignons. Verhit de boter in de koekenpan. Bak de champignons en uien samen in de boter ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn.
  7. Voeg de kalfsfond of jus roti, water, room en tomatenpuree toe. Voeg de bloem toe. Breng aan de kook en kook 1-2 minuten.
  8. Leg het vlees in de saus en verwarm het gedurende 1 minuut. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen