Braziliaanse rundvleesschotel

Braziliaanse rundvleesschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze Braziliaanse rundvleesschotel is perfect als je indruk wilt maken op je tafelgenoten! Vlees gebakken in boter en dan gestoofd met groenten, Spaanse peper en tomatenpuree. In combinatie met koksroom en bataten geeft dit een heerlijke stoofpot. Serveer met rijst en blaadjes selderij.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Braziliaanse rundvleesschotel op tafel.

  1. Snijd de magere runderbraadlappen in grove stukken van 5 centimeter.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd ze eveneens in grove stukken.
  3. Maak de uien schoon en snijd ze in 8 stukken.
  4. Snijd de Spaanse peper in ringetjes (haal als je niet van een beetje heet houdt de zaadjes eruit).
  5. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees bruin. Laat het vocht uit het vlees verdampen.
  6. Voeg de paprika, uien en peper toe en bak het geheel gedurende 5 minuten.
  7. Voeg 0,3 liter water toe en roer daar de tomatenpuree doorheen. Verkruimel het blokje rundvleesbouillon erboven en roer ook door. Voeg de koksroom toe en breng het geheel weer aan de kook.
  8. Doe een deksel op de pan en zet deze op het zachtste pitje van het fornuis. Laat het geheel 3 uur sudderen.
  9. Schil de bataten halverwege de kooktijd, snijd deze in grove stukken, voeg ze toe aan het gerecht en breng het geheel weer aan de kook. Laat het geheel nog 1 uur pruttelen en roer regelmatig om.
  10. Haal eventueel de laatste 15 minuten het deksel van de pan zodat het overtollige vocht kan verdampen.
  11. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  12. Strooi voor het serveren de gesnipperde bladselderij over de schotel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Stoofpotje Zuivel Vlees Rijst