Konkani aardappel curry (zonder ui en knoflook)

Konkani aardappel curry (zonder ui en knoflook)

Smulweb imageSmulweb

Deze Konkani aardappel curry zonder ui en knoflook is een heerlijk vegetarische curry. Tomaat en aardappel als basis met een romige kokosmelksaus inclusief chilipoeder en kurkuma. De mosterdzaadjes en currybladeren geven de curry extra smaak. Perfect voor een vegetarische maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 Kerrieblaadjes

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Konkani aardappel curry (zonder ui en knoflook) op tafel.

  1. Kook de aardappelen in grove stukken tot ze net gaar zijn. Giet af en voeg de tomaat in kleine stukjes toe. Laat 10 minuten garen op zacht vuur.
  2. Mix ondertussen de geraspte kokos met een beetje kokosmelk, chilipoeder en kurkuma tot een bijna gladde pasta. Voeg dan de rest van de kokosmelk toe. Als je verse geraspte kokos gebruikt, laat deze dan een paar minuten draaien in de keukenmachine met wat water tot een bijna glad mengsel.
  3. Giet de kokosbereiding over de aardappelen en tomaten. Kruid af naar smaak en doe over in een kom.
  4. Voor het opdienen laat je de mosterdzaadjes een minuutje springen in hete ghee (deksel op de pan!), voeg vervolgens het curryblad toe en giet dit over de curry.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Groente Kruiden Ui