Sinaasappelcake

Sinaasappelcake

Smulweb imageSmulweb

Laat je vingers aftikken bij het maken van deze onweerstaanbare sinaasappelcake. Heerlijk zacht van textuur en heerlijk friszoet van smaak. Perfect voor bij de koffie, grote kans dat iedereen nog een plak wil!

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Sinaasappelcake op tafel.

  1. Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg de onderkant van een springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de randen in met boter. Rasp de schil van de sinaasappel. Pers het sap uit en zet apart.
  2. Snijd de boter in blokjes en stop in een kom met de suiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel.
  3. Breek de eieren in een maatbeker en klop ze los. Schenk ze in een langzaam stroompje bij het botermengsel terwijl je blijft mixen.
  4. Voeg de geraspte sinaasappelschil en de sinaasappelmarmelade toe en mix door elkaar.
  5. Schep het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het botermengsel.
  6. Voeg de helft van het sinaasappelsap toe en roer door elkaar.
  7. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in de oven.
  8. Bak de cake voor 35 – 40 minuten of totdat een prikker weer schoon uit de cake komt. Laat 10 minuten afkoelen. Haal de cake vervolgens uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
  9. Meng de poedersuiker met de rest van het sinaasappelsap en besprenkel de cake met het glazuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Sinaasappel