Ovenschotel romige spinazie met champignons

Ovenschotel romige spinazie met champignons

Smulweb imageSmulweb

Deze ovenschotel met spinazie en champignons is roomzacht en zo lekker dat je er geen genoeg van krijgt. Het is de perfecte manier om groenten binnen te krijgen, en daarbovenop nog super makkelijk te maken. Ovenschotel romige spinazie met champignons.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel romige spinazie met champignons op tafel.

  1. Laat de spinazie ontdooien. Pel en snipper het sjalotje.
  2. Smelt boter in een pan en bak het sjalotje kort. Strooi de bloem erover en bak even mee. Voeg de uitgelekte spinazie toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de aardappelen (het liefst in de schil). Pel de aardappelen en snijd deze in plakjes. Als je voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt, kook ze dan nog kort zodat ze goed gaar worden.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de champignons bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelplakjes tegen de buitenste rand van de ovenschaal en daar omheen de gebakken champignons. In het midden de spinazie.
  6. Klop de eieren los met slagroom en geraspte kaas. Giet dit over de spinazieschotel.
  7. Bak de schotel in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten tot het goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel