Calamari ripieni (gevulde inktvis)

Calamari ripieni (gevulde inktvis)

Smulweb imageSmulweb

Calamari ripieni (gevulde inktvis). Met een vulling van brood, peterselie, parmezaanse kaas, ansjovis, wijn en knoflook zijn de inktvisjes een ware delicatesse. Serveer deze gevulde inktvisjes met stokbrood en een frisse salade.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Calamari ripieni (gevulde inktvis) op tafel.

  1. Maak de inktvis schoon en scheid de tentakels van het lijf. Snijd de tentakels fijn en leg apart. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpannetje en voeg hier 2 uitgeknepen knoflookteentjes en de ansjovisfiletjes aan toe. Bak zachtjes totdat de ansjovis begint te smelten. Voeg vervolgens de tentakels toe en bak even mee. Blus af met een scheut wijn en laat deze verdampen.
  2. Scheur het brood in kleine stukjes en laat deze iets zachter worden in een kommetje met een scheutje lauw water of melk. Knijp het brood goed uit en voeg het bij de tentakels in de pan. Bak op laag vuur totdat het compost vrij droog is en laat iets afkoelen.
  3. Voeg aan het afgekoelde compost in de pan de eieren, de parmezaanse kaas en 1 eetlepel peterselie toe. Maak op smaak met zout en peper. Vul een spuitzak met het bereidde compost en vul de inktvis hiermee tot 2/3e vol. Maak dicht met behulp van een tandenstoker en herhaal voor alle inktvisjes.
  4. Pel de overgebleven 2 teentjes knoflook. Verhit in een ruime koekepan of hapjespan 3 eetlepels olie. Voeg de gevulde inktvissen en de knoflook toe en laat de inktvissen een beetje kleur krijgen rondom. Voeg een scheut witte wijn toe en bak afgedekt voor 10 minuten. Let op de kooktijd om ze niet te lang te laten koken.
eet smakelijk