Risotto met wortel

Risotto met wortel

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend lekkere risotto met wortel. De gekookte bospenen en kaas geven een zachte smaak aan het gerecht. Heerlijk met een glas witte wijn.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Risotto met wortel op tafel.

  1. Was en schrap de bospenen en snijd ze in stukjes van maximaal 1 cm. Kook ze in 10 minuten gaar.
  2. Kook een halve liter water met een groentebouillonblokje.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze in olie op een laag vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de risottorijst toe en schep om tot de korrels glazig worden.
  5. Voeg de wijn toe en schep om tot de wijn helemaal door de rijst is opgenomen.
  6. Voeg 100 ml van de hete bouillon toe en blijf omscheppen tot het is opgenomen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen (totaal duurt het ongeveer 25 minuten).
  7. Voeg de gekookte wortels, kaas en versgemalen peper toe en meng goed.
  8. Serveer de risotto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst