Moussaka met fetakaas

Moussaka met fetakaas

Smulweb imageSmulweb

Moussaka met fetakaas? Een Griekse klassieker boordevol groenten. De smeuïge, romige bechamelsaus is een genot om te maken en om op smaak te brengen. Met lagen opgebouwd uit aubergine en gehaktsaus, en dan bedenken met fetakaas. Perfect om op te dienen aan vrienden en familie!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Moussaka met fetakaas op tafel.

  1. Bestrooi aubergine aan beide kanten ruim met zout en laat het 30 minuten staan. Spoel het daarna af met water en dep droog met keukenpapier.
  2. Bestrijk aubergine met olijfolie en bak de plakjes in een grote koekenpan aan beide kanten tot goudbruin van kleur.
  3. Vet een grote ovenschaal in met olijfolie en bestrooi met broodkruim.
  4. Smelt boter in een grote steelpan en meng de bloem erdoor voor de bechamelsaus.
  5. Kook de roux zachtjes tot het gaar en zanderig is.
  6. Haal roux van het vuur en meng 3/4 van de melk er met een garde doorheen. Doe de pan weer terug op het vuur.
  7. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Voeg fetakaas de laatste 5 minuten toe en voeg de overige melk toe als het te dik wordt. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  8. Fruit voor de vleessaus ui en knoflook in olijfolie tot het zacht is.
  9. Voeg gehakt toe en bak tot het rul is.
  10. Voeg tomatenpuree toe en bak dit voor 3 minuten om te ontzuren.
  11. Voeg kruiden toe met tomaten en wijn en breng op smaak met zout en peper.
  12. Laat de saus voor 45 minuten zachtjes koken en voeg runderbouillon eraan toe als de saus te dik wordt. Laat de saus afkoelen.
  13. Leg een laag aubergineplakken (1/4 ervan) onder in een ovenschaal voor de samenstelling en het bakken van de moussaka.
  14. Daarover komt 1/3 van de gehaktsaus.
  15. Herhaal het proces nog 2 keer, eindigend met een laag aubergineplakken.
  16. Verdeel geraspte fetakaas erover en bak de moussaka bij 180-200°C voor 1 uur tot het door en door warm en goudbruin van kleur is bovenop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Moussaka