Rabarbercompote met mandarijn vanille en kardemom

Rabarbercompote met mandarijn vanille en kardemom

Smulweb imageSmulweb

Een rabarbercompote met mandarijn, vanille en kardemom. De compote kan geweckt worden en blijft heerlijk van smaak. Ook verse consumptie is natuurlijk mogelijk. Een heerlijk zoete en zure combinatie!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Kardemompeultjes

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rabarbercompote met mandarijn vanille en kardemom op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe rabarber, suiker, kaneel, kardemom, vanillepeulen en vanillezaadjes in een groot bakblik. Halveer de mandarijnen en knijp ze erboven uit. Doe de schillen er ook bij. Schep alles goed om en dek af met aluminiumfolie. Bak alles circa 20 minuten in de oven op 180 graden. Als je de compote niet wilt wecken, laat het nog 10-15 minuten langer in de oven.
  3. Vul steriele potten met de hete compote en weck eventueel nog 20-30 minuten.
  4. Verwijder de mandarijnschil en specerijen voordat je serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Mandarijn