Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes

Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel met tilapia, boontjes, saus van room, geitenkaas, honing, en mosterd. Alles verwarmen in een grote pan, plaats alles in de ovenschaal en bak deze goudbruin in de oven op 200 graden. Makkelijk en smaakvol. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.
  2. Kook de boontjes beetgaar in water met eventueel een klein beetje zout. Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd ze in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Rooster de pijnboompitjes heel even in een pan. Voeg als je dit nooit eerder gedaan hebt een beetje olijfolie toe, zodat je zeker weet dat ze niet aanbranden. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en hak de filet in moten. Je kunt ongeveer vier moten uit een filet halen. Wrijf de vis in met wat peper en wat zout en bestrooi deze met bloem.
  3. Neem een grote pan en verhit daar een beetje olijfolie in. Bak de filet binnen een paar minuten rondom bruin. Haal de vis uit de pan en doe daarna hetzelfde met de champignons, de knoflook en de tomaatjes. Roer door het mengsel wat peper, zout en bieslook en voeg de sperzieboontjes toe. Verwarm vervolgens de crème fraîche en roer hier de kaas, de honing en de mosterd doorheen. Laat dit niet koken.
  4. Bedek nu de bodem van de ovenschaal met het mengsel van boontjes, champignons, knoflook en tomaatjes, plaats daarop de stukken vis en giet de kaassaus erover. Zet de schaal ongeveer een half uur in de oven, tot de kaas een goudbruine kleur gekregen heeft.
  5. Bestrooi met de pijnboompitten. Laat de ovenschotel voor het aansnijden heel even afkoelen. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel