Turkse spinazie

Turkse spinazie

Smulweb imageSmulweb

Met onze Turkse spinazie brengen we jouw smaakpapillen in extase! Bereid in een braadpan, compleet met gehakt, ui, rijst, paprikapuree, gewone tomatenpuree en verse spinazie. Gegarneerd met het karakteristieke Turkse kruid 'pul biber', is dit gerecht een absolute aanrader!

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water
  • 30 g Paprikapuree

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Turkse spinazie op tafel.

  1. Hak de ui fijn.
  2. Smelt de boter in een braadpan en fruit de uien.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  4. Doe de paprikapuree en een lepel gewone tomatenpuree erbij en laat 3 minuten sudderen.
  5. Doe nu de rijst, het water, het paprikapoeder, de pul biber en zout erbij, breng het aan de kook en doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 30 minuten sudderen tot de rijst gaar is.
  6. Controleer tussentijds of het niet droogkookt en voeg eventueel een scheutje water toe.
  7. Voeg de spinazie toe als de rijst gaar is (het meeste water moet nu volledig door de rijst geabsorbeerd zijn) en warm nog 2 minuten door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Spinazie