Rosbief in zoutkorst

Rosbief in zoutkorst

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor Rosbief in zoutkorst zet je een heerlijk en bijzonder gerecht op tafel. De combinatie van eiwit, zout, tijm en rosbief geeft het vlees een unieke smaak en een heerlijk knapperige zoutkorst. Serveer met groene groenten en aardappelen voor een smaakvolle maaltijd.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Ossenhaas
  • 40 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rosbief in zoutkorst op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Vermeng het eiwit met het zout.
  3. Strooi een laag zout in een ovenschaal en leg er de helft van de tijm op.
  4. Leg het vlees op het zout, verdeel de rest van de tijm over het vlees en bestrooi met het resterende zout.
  5. Duw lichtjes aan en zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is. Zet het vlees 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat 10 minuten rusten, breek de zoutkorst open en snijd het vlees in plakjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees