Spicy chicken

Spicy chicken

Smulweb imageSmulweb

De spicy chicken is een gerecht bomvol smaak en gemak. Perfect om te serveren voor een gezellige en pittige avond. Kip wordt goudbruin gebakken en verrijkt met groenten en een kruidige en licht pittige saus van ketjap, sambal en pindakaas. Voeg vlak voor het serveren knapperige taugé toe.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spicy chicken op tafel.

  1. Snijd de kip in reepjes en bak deze goudbruin in olie. Haal de kip uit de pan en voeg indien nodig wat extra olie toe.
  2. Fruit de uien in dezelfde pan, voeg de uitgeperste knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
  3. Voeg de groenten van het nasi/bami groentepakket toe (zonder de taugé).
  4. Voeg de helft van de bouillon toe, samen met de azijn, ketjap en ketchup. Meng dit op een laag vuur goed door elkaar.
  5. Voeg suiker, sambal en pindakaas toe en roer goed door. Verdun de saus eventueel met de rest van de bouillon als deze te dik is.
  6. Voeg de eerder gebakken kipreepjes opnieuw toe en verwarm alles goed door (niet koken).
  7. Voeg vlak voor het serveren de taugé toe, zodat deze lekker knapperig blijft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Bakken Kruiden Soep Sauzen