Limoncello semifreddo

Limoncello semifreddo

Smulweb imageSmulweb

Romige Limoncello semifreddo gegarneerd met een suikerstroop met een hint van citroen. Gemaakt met lemoncurd, mascarpone, en lange vingers, dit is een dessert waar je gasten nog lang over zullen napraten.

120 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 160 ml Limoncello

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Limoncello semifreddo op tafel.

  1. Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de 4 el suiker en de limoncello.
  2. Klop in een andere kom de lemoncurd met de roomkaas goed door elkaar. Voeg de mascarpone toe en klop door tot een glad mengsel.
  3. Bekleed een cakevorm (van 1 liter) ruim met plasticfolie, de folie moet er ruim overheen hangen.
  4. Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en beleg hiermee de bodem van de cakevorm. Leg eventueel nog 1 lange vinger dwars in het midden. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Leg hier nog 2 lange vingers dwars in het midden. Dek de cakevorm helemaal af met het overhangend plasticfolie en zet de semifreddo minstens 6 uur of een hele nacht in de vriezer om op te stijven.
  5. Verwarm intussen voor de citroensiroop 100 g suiker met 100 ml water en de citroenschil in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het 5-6 minuten licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Ijstaart