- 160 ml Limoncello
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Limoncello semifreddo op tafel.
- Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de 4 el suiker en de limoncello.
- Klop in een andere kom de lemoncurd met de roomkaas goed door elkaar. Voeg de mascarpone toe en klop door tot een glad mengsel.
- Bekleed een cakevorm (van 1 liter) ruim met plasticfolie, de folie moet er ruim overheen hangen.
- Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en beleg hiermee de bodem van de cakevorm. Leg eventueel nog 1 lange vinger dwars in het midden. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Leg hier nog 2 lange vingers dwars in het midden. Dek de cakevorm helemaal af met het overhangend plasticfolie en zet de semifreddo minstens 6 uur of een hele nacht in de vriezer om op te stijven.
- Verwarm intussen voor de citroensiroop 100 g suiker met 100 ml water en de citroenschil in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het 5-6 minuten licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig.