Aubergine tapas

Aubergine tapas

Smulweb imageSmulweb

Deze aubergine tapas is makkelijk te maken en heerlijk om te delen. De aubergine wordt gevuld met kaas, knoflook, tomaatjes en tijm en mooi bruin gebakken in de olijfolie. Lekker met een glas wijn erbij!

25 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Jumbo Tijm
  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aubergine tapas op tafel.

  1. Snijd de aubergine in 16 plakjes. Bestrooi aan beide zijden met ruim zout en laat een half uurtje staan. Spoel het vrijgekomen vocht weg onder stromend water. Dep de plakjes goed droog met keukenpapier.
  2. Hak de knof, de tomaatjes en de tijm fijn. Meng en maak op smaak met zwarte peper. Voeg scherpe paprikapoeder toe of een half fijngehakte rode peper voor extra pit.
  3. Klop het ei los. Meng paneermeel met de peterselie.
  4. Leg op 8 plakjes aubergine een plakje kaas. Smeer het knof/tomaat mengsel over de kaas. Dek af met de overige plakjes aubergine.
  5. Smeer de aubergine in met het ei. Bestrooi met het paneermeelmengsel. Keer de aubergine en doe hetzelfde aan de andere kant met het ei en de paneermeel.
  6. Laat de aubergine staan tot het tijd is om te gaan eten.
  7. Bak de aubergine aan beide zijden mooi bruin in de olijfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine Tapas