- 10 g Koriander
- 1 Mergpijp
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Courgette soep grana padano op tafel.
- Snijd 1 takje peterselie fijn, 1 ui grof, winterwortel in partjes van 4 stukken, paprika in stukjes of grof, bleekselderij in stukjes, en venkel fijn voor de bouillon.
- Snij de courgette in kleine stukjes. Snij 1 ui en 1 sjalotje in kleine stukjes. Ontdoe de knoflook van het kontje en kopje, geef het een klap of druk op het koksmes, pel de schil eraf en snijd deze in plakjes. Snij de koriander fijn en zet 150 ml kookroom, 7 peperkorrels, 250 ml bouillon, en geraspte of klein geschaafde Grana Padano klaar voor de courgettesoep.
- Bak de gesneden groenten voor de bouillon zachtjes in 1 eetlepel olie. Voeg 1 liter water en het mergpijpje en de kippenpoot toe. Breng het geheel aan de kook en laat +/- 30 minuten zachtjes koken. Koel de bouillon af en scheep de onreinheden eraf die bovenop de bouillon zijn komen te drijven.
- Doe boter in de pan en zet de warmtebron op middelhoog. Wacht tot de boter is gesmolten en voeg dan de uien en knoflook toe. Fruit deze gedurende 3 minuten.
- Voeg de courgettestukjes toe in de pan en bak alles op middelhoog vuur gedurende 5 a 8 minuten. Voeg vervolgens de 250 ml bouillon en de peperkorrels toe en blijf elke 2 minuten roeren.
- Voeg na 5 a 8 minuten de kruiden toe en zet de warmtebron uit. Laat het mengsel enigszins afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer. Voeg een snufje zeezout toe en vervolgens de kookroom. Roer alles even goed door. Proef het geheel en voeg eventueel wat meer bouillon toe als het te zout is.