Lekkere koude komkommersoep

Lekkere koude komkommersoep

Smulweb imageSmulweb

Een koude komkommersoep met een frisse en romige smaak. Bereid met ui, appel, yoghurt en dille. Geserveerd met hollandse garnalen of blokjes gerookte zalm, ideaal als voorgerecht tijdens de warme zomermaanden. Koel te serveren.

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Lekkere koude komkommersoep op tafel.

  1. Schil de komkommers en hak ze fijn tot het een prutje is. Doe het in een kom.
  2. Hak de ui fijn en doe het in dezelfde kom.
  3. Hak de appel fijn en doe het ook in de kom.
  4. Snijd de dille fijn en voeg het samen met een geperst teentje knoflook toe aan de kom.
  5. Voeg de yoghurt toe aan de kom.
  6. Voeg een schepje suiker, peper en zout toe aan de kom en mix alles met een staafmixer. Zorg dat het een fijngemalen soep is. Voeg eventueel een scheut appelsap toe als de soep te dik is.
  7. Proef of de soep nog iets mist.
  8. Als je de soep nog wat wil bewaren, laat het dan het liefst koud worden in de koelkast.
  9. Serveer eventueel de soep met hollandse garnalen of blokjes gerookte zalm in de soepkom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep