Rigatoni recepten

Zelf Rigatoni gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Rigatoni recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Romige pompoenpasta met geitenkaas en krokante pitten

Romige pompoenpasta met geitenkaas en krokante pitten

jumbo badge jumbo

Pompoen, salie en geitenkaas zijn een match made in heaven. Deze pasta maak je af met krokante pitten met honing en chilivlokken. Liefhebber van pit? Voeg dan wat extra chilivlokken toe voor de smaak!

35 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(2)

Ingrediënten

  • 200 g verse geitenkaas 48+
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 6 takjes verse salie
  • 300 g volkoren rigatoni
  • 2 el olijfolie
  • 800 g pompoenblokjes (diepvries)
  • 80 g mix van pitten (1 zakje)
  • 2 el honing
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 staafmixer

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige pompoenpasta met geitenkaas en krokante pitten op tafel.

  1. Verkruimel de geitenkaas. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Pluk de blaadjes van de takjes salie.
  2. Kook de volkoren rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. Voeg de pompoenblokjes toe en schep 10 min. om tot de pompoen zacht is.
  4. Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olijfolie of boter. Bak de mix van pitten 5 min., of tot de pompoenpitten beginnen te poffen. Roer de honing en chilivlokken door de warme pitten en zet apart.
  5. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde saus. Roer de pompoensaus door de rigatoni.
  6. Verdeel de rigatoni over de borden. Verdeel er de geitenkaas en het pittenmengsel over en garneer met de salieblaadjes.