Echte hongaarse porkolt

Echte hongaarse porkolt

Smulweb imageSmulweb

Echte Hongaarse Porkolt, gemaakt op traditionele wijze met spek, uien en de smaakmakers paprikapoeder en sambal. Na het bruinen van het vlees, voeg de wijn, lavasblad, en laat het geheel pruttelen. Voeg paprika, tomaten en knoflook toe voor extra smaak, klaar binnen drie uur.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 snufje Knoflookzout
  • 1 Pandanblad

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Echte hongaarse porkolt op tafel.

  1. Steek een half uur van tevoren het vuur aan. Hang de ketel er pas boven als het vuur heet genoeg is zonder grote vlammen. Bedek de bodem van de ketel met zonnebloemolie.
  2. Braad het in stukken gesneden vlees aan bij hoge temperatuur (ketel laag hangen) door steeds een handje vlees in de ketel te doen en goed om te roeren met een houten lepel. Voeg water toe als het vlees voldoende bruin is en laat het aan de kook komen.
  3. Voeg de dobbelsteentjes spek toe en de in grove ringen gesneden uien. Voeg naar smaak zout toe, ongeveer twee eetlepels rode paprikapoeder en naar smaak een beetje scherpe paprikapoeder (of sambal). Zorg dat het geheel zachtjes blijft koken.
  4. Voeg de halve fles wijn toe, leg een bosje lavasblad boven op het gerecht en laat 2 uur pruttelen. Hang de ketel wat hoger en roer regelmatig door.
  5. Proef na 2 uur de bouillon en voeg zo nodig naar smaak nog wat zout en/of paprikapoeder toe. Voeg de in stukken gesneden paprika en tomaten toe. Laat het geheel nog een half uur zachtjes pruttelen onder af en toe omroeren.
  6. Verwijder 15 minuten voor het opdienen het lavasblad en voeg enkele fijn gesneden tenen knoflook toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen Soep