Gekarameliseerde uiensaus

Gekarameliseerde uiensaus

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze gekarameliseerde uiensaus bij een stukje vlees of vis, of gebruik het als smaakmaker in bijvoorbeeld een hartige taart. Zoet en hartig komen samen in deze heerlijke saus gemaakt van zacht gefruite uien, suiker, azijn en tijm.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gekarameliseerde uiensaus op tafel.

  1. Fruit de uienringen en knoflook in olijfolie op matige hitte tot ze zacht zijn.
  2. Voeg suiker, azijn, tijm, zout en peper toe.
  3. Bak het uienmengsel zonder deksel op de pan gedurende 10-15 minuten op zacht vuur tot het gekarameliseerd is.
  4. Laat de uiensaus afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen