Citroenkip met aubergine aardappel in gekarameliseerde saus

Citroenkip met aubergine aardappel in gekarameliseerde saus

Smulweb imageSmulweb

De gekarameliseerde saus van de citroenkip met aubergine en aardappel geeft deze ovenschotel een zoetige smaak. Aubergine, aardappel, kippendijen met knoflook, zoute olijven en citrus maken het geheel compleet.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Citroenkip met aubergine aardappel in gekarameliseerde saus op tafel.

  1. Snijd de citroenen in ± 5 mm dikke plakken.
  2. Smelt in een koekenpan de suiker in 3 el olijfolie op matig vuur en laat even karamelliseren. Voeg de plakjes citroen toe met wat zout. Leg ze apart als ze mooi bruin zijn, bewaar de karamel.
  3. Neem een ovenschaal, wrijf in met wat olijfolie. Snijd aubergine en aardappel in schijfjes, bestrooi licht met zout en leg op bodem van ovenschaal. Leg hierop de kippendijen met knoflooktenen ertussen en wat zout en peper. Als laatste de citroen, de olijven en de verse kruiden.
  4. Schenk het karamelsap van de citroen en de witte wijn erbij.
  5. Laat in de oven op ± 180 °C in 45 minuten gaar stoven. Niet te heet laten worden. Heteluchtoven 20 graden lager instellen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen Aubergine