Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Salade met warme geitenkaasballetjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in blokjes en hak de walnoten fijn.
- Verdeel de geitenkaas in vier gelijke delen en draai met je handen kleine balletjes van ieder deel. De grootte is natuurlijk naar eigen keuze.
- Snijd de ham in gelijke stukjes, zodat je ongeveer evenveel plakjes ham hebt als balletjes. Wikkel om ieder balletje nu een plakje ham. Heb je ham over? Dan kun je dit als garnering gebruiken.
- Leg de geitenkaasballetjes met ham in een schaal of op een bord en plaats ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer vijf minuten. De balletjes zijn klaar als ze warm en licht gesmolten zijn en de ham een beetje verkleurd is.
- Verdeel de veldsla, de stukjes appel, de warme geitenkaasballetjes en de gehakte walnoten over de borden. Doe er tenslotte de dressing overheen.
Dressing: - Doe de honing, citroensap, tijm en een klein scheutje lauw water (om te verdunnen) in een bakje. Roer alles goed door.