Romige visragout met zalm kabeljauw en garnalen (ook als voorgerecht)

Romige visragout met zalm kabeljauw en garnalen (ook als voorgerecht)

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle Ragout van zalm, kabeljauw en garnalen, ideaal om als voorgerecht op te dienen. Geserveerd met lente-uitjes, crème fraîche en een vleugje tabasco. Een overweldigende smaakbeleving!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige visragout met zalm kabeljauw en garnalen (ook als voorgerecht) op tafel.

  1. Pel en snipper het sjalotje. Maak de lente-uitjes schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in smalle ringetjes. Snijd de vis in grove stukken.
  2. Smelt de boter in de pan en bak het sjalottje. Voeg in één keer de bloem toe en roer goed door tot een bal ontstaat. Voeg nu beetje bij beetje de visfond (of bouillon) en de wijn toe. Steeds goed roeren. Er moet een stevige saus zonder klontjes ontstaan.
  3. Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu de stukjes vis toe. Zet de warmtebron lager en pocheer de vis in de saus tot ze gaar is (dat duurt maar een paar minuten).
  4. Voeg dan de garnalen, de helft van de lente-uitjes en de crème fraîche toe. Roer alles goed door en breng op smaak met peper, zout en eventueel een paar druppels tabasco.
  5. Garneer met de rest van de lente-uitjes.
eet smakelijk