Lekker pittig stoofpotje met hamlappen spitskool lenteui

Lekker pittig stoofpotje met hamlappen spitskool lenteui

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle stoofpot van malse stukken hamlap met frisse spitskool, pittige chilisaus, aromatische tomatenblokjes en sappige lente-uitjes. Sudder het geheel langzaam tot de aroma's heerlijk samensmelten. Perfect voor een koude winteravond!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lekker pittig stoofpotje met hamlappen spitskool lenteui op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Schil het stukje gember (deze wordt later verwijderd).
  2. Bestrooi de stukken hamlappen met peper en zout en haal ze door het bloem. Verhit de olie in de pan. Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten snel bruin.
  3. Verwarm ondertussen de wijn in een kleine pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak even mee. Blus af met de wijn en laat de wijn op hoog vuur bijna helemaal verdampen.
  4. Voeg de gember, tomatenblokjes en fond toe aan het vlees. Schep alles goed door en breng (bijna) aan de kook. Zet de warmtebron laag. Laat het vlees circa 1,15 uur zachtjes sudderen.
  5. Verwijder het stukje gemberwortel en voeg de chilisaus (naar smaak), de spitskool en het grootste deel van de lente-uitjes toe (bewaar iets voor de garnering). Roer alles goed door en laat nog circa 15 minuten sudderen.
  6. Als je wilt overstappen naar de slowcooker, doe dan alles in de slowcooker en zet deze op low. Laat de stoofpot in circa 4 uur lekker garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees Groente Kool Spitskool