Romige risotto met garnalen groene asperges en peultjes

Romige risotto met garnalen groene asperges en peultjes

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een zachte, romige risotto, bestrooid met verse groene asperges en peultjes, en afgetopt met sappige garnalen voor een heerlijke bite. Dit Italiaanse gerecht laat je proeven van 'la dolce vita'!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige risotto met garnalen groene asperges en peultjes op tafel.

  1. Peultjes wassen en draden verwijderen. Snijd peultjes in schuine stukken. Asperges wassen en onderste harde deel verwijderen. Houd aspergekoppen apart en snijd de rest in schuine stukjes. Pel sjalotje en snipper het. Verwijder de staartjes van de garnalen.
  2. Verhit olie in een pan met dikke bodem. Bak sjalotje glazig.
  3. Voeg rijst toe en bak mee tot alle korrels glazig zijn. Voeg wijn toe en breng alles aan de kook. Roer regelmatig.
  4. Voeg verkruimelde bouillontablet en plm. 1/2 liter water toe. Voeg aspergestukjes toe en breng alles weer aan de kook. Roer regelmatig.
  5. Voeg na plm. 15 minuten kooktijd peultjes en aspergekoppen toe. Na plm. 20-25 minuten moeten rijst en groenten beetgaar zijn.
  6. Voeg indien nodig wat water toe als de rijst nog niet helemaal gaar is en het geheel te droog wordt.
  7. Vlak voor het opdienen de cocktailgarnalen toevoegen aan de risotto en warm alles nog even goed door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Asperges Risotto met garnalen Groene asperges