- 752 g Biefstukspies
- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Biefstuk met groene peperroomsaus op tafel.
- Leg de biefstukken een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat ze een beetje op temperatuur kunnen komen. Dep ze vlak voor het bakken met keukenpapier droog en bestrooi ze met peper.
- Verwarm op hoog vuur 6 eetlepels Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak nu het vlees snel aan beide kanten lichtbruin.
- Laat de biefstukken dan nog 3 minuten bakken als je ze rood wilt van binnen, nog 5 minuten voor rosé, of nog 8-10 minuten als je ze het liefst doorbakken eet. Zet in het laatste geval het vuur na 5 minuten lager. Keer de biefstukken tijdens het bakken een of twee keer om.
- Haal de biefstukken uit de pan en houd ze warm. Zet dan het vuur hoog en voeg de wijn toe. Laat het even bruisen. Voeg de bouillon toe en zet het vuur weer laag.
- Roer de peperkorrels en de crème fraîche erdoor en breng dit aan de kook. Laat de saus nog 2 minuten koken.
- Strooi wat zout over de biefstukken en serveer ze met de saus.