Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Meringues op tafel.
- Verwarm de oven op 110 graden Celsius, met luchtcirculatie.
- Zorg dat de gardes van de mixer en de kom brandschoon zijn
- anders wordt het eiwit niet stijf. Zeef de poedersuiker.
- Splits de eieren en klop het eiwit met het zout in een kom met de mixer op de hoogste stand totdat het eiwit behoorlijk veel volume heeft.
- Voeg één eetlepel kristalsuiker toe en mix verder. Voeg vervolgens voorzichtig de suiker toe, in het begin per lepel. Zet de mixer op stand twee en mix verder totdat de suikerkristallen volledig zijn opgelost en het een luchtig geheel is.
- Spatel voorzichtig de poedersuiker erdoor met zachte en lange halen.
- Verdeel het eiwit met een eetlepel over het bakpapier op een alu-plaat.
- Bak de meringues in de voorverwarmde oven gedurende circa 30 - 60 minuten, afhankelijk van de grootte van de meringues. Let op: kleine eetlepel meringues zijn na 30 minuten mooi gaar, maar nog wel wit en zacht van binnen.