Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Kerrie-rijst met noten en vruchten op tafel.
- Kook de rijst volgens het bereidingsvoorschrift en laat deze daarna afkoelen.
- Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
- Snijd de paprika in reepjes.
- (Optioneel) Rooster de noten kort in een koekenpan met weinig olie.
- Fileer de sinaasappel in partjes.
- Schil de appel en snijd deze in plakjes.
- Snijd de banaan in plakjes en meng de appel en de banaan met de sinaasappel om verkleuring te voorkomen.
- Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei op middelhoog vuur gedurende 2 minuten.
- Voeg de paprika toe en bak ongeveer 2 minuten.
- Voeg de kerrie en de rijst toe en bak het mengsel tot de rijst goed heet is.
- Voeg de noten en vruchten toe (giet eerst het uitgelekte sinaasappelsap af) en warm deze in korte tijd op.
- Serveer direct. Let op dat de noten en vruchten niet te lang meewarmen, anders wordt het een kleffe hap.