Kerrie-rijst met noten en vruchten

Kerrie-rijst met noten en vruchten

Smulweb imageSmulweb

Kerrie-rijst met noten en vruchten: een zalig gerecht met o.a. sinaasappel, appel en banaan. Voeg de krokante noten aan deze mix toe met kerrie rijst en ontdek een smakelijk en bijzonder gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Kerrie-rijst met noten en vruchten op tafel.

  1. Kook de rijst volgens het bereidingsvoorschrift en laat deze daarna afkoelen.
  2. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
  3. Snijd de paprika in reepjes.
  4. (Optioneel) Rooster de noten kort in een koekenpan met weinig olie.
  5. Fileer de sinaasappel in partjes.
  6. Schil de appel en snijd deze in plakjes.
  7. Snijd de banaan in plakjes en meng de appel en de banaan met de sinaasappel om verkleuring te voorkomen.
  8. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei op middelhoog vuur gedurende 2 minuten.
  9. Voeg de paprika toe en bak ongeveer 2 minuten.
  10. Voeg de kerrie en de rijst toe en bak het mengsel tot de rijst goed heet is.
  11. Voeg de noten en vruchten toe (giet eerst het uitgelekte sinaasappelsap af) en warm deze in korte tijd op.
  12. Serveer direct. Let op dat de noten en vruchten niet te lang meewarmen, anders wordt het een kleffe hap.
eet smakelijk