Aalsterse vlaai

Aalsterse vlaai

Smulweb imageSmulweb

Een Aalsterse vlaai volgens een oud Belgisch recept. Mix alle ingrediënten door elkaar. Bak de vlaai gedurende 50 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Laat de vlaai 's avonds bakken en zet de oven uit voordat je gaat slapen. Na ongeveer 2 dagen krijgt de vlaai zijn typische donkere kleur.

120 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Kandijsiroop

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aalsterse vlaai op tafel.

  1. Mix alle ingrediënten door elkaar. Voeg de 2 eieren (hoeven niet gescheiden te worden), kaneel en kandijsiroop toe. Meng goed door elkaar (ongeveer een paar keer rond in de kom).
  2. Bak de vlaai gedurende 50 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
  3. Belangrijk: open de oven niet tot de vlaai volledig is afgekoeld.
  4. Laat de vlaai 's avonds bakken en zet de oven uit voordat je gaat slapen.
  5. Voor het beste resultaat laat je de vlaai ongeveer 2 dagen in de koelkast staan. Na ongeveer 2 dagen krijgt de vlaai zijn typische donkere kleur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken