- 200 ml Water
- 2 el Water
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Pittige babi pangang lekkerder dan van de chinees op tafel.
- Neem het buikspek (of stukken daarvan). Giet eerst heet water over het vlees, dit maakt het vlees later knapperiger. Maak met een scherp koksmes verticale inkepingen in het vlees. Smeer het goed in met zout en laat een uurtje staan zodat het zout vocht aan het vlees kan onttrekken. Smeer het daarna royaal in met five-spices poeder en marineer af met de sojasaus. Laat het opnieuw een uurtje staan en prik desgewenst gaatjes in het vlees met een vleesvork zodat de marinade optimaal kan intrekken.
- Maak de zoetzure saus: neem een steelpan, voeg de ingrediënten toe (witte basterdsuiker, witte wijn azijn, zoete witte zijn, gemberpoeder, tomatenpuree, tomatenketchup, Maizena, water, zeezout en peper en breng aan de kook. Roer goed en laat inkoken tot een dik, strak geheel. Voeg eventueel wat zout toe naar smaak.
- Snijd het vlees in dunne reepjes en wok de gemarineerde reepjes vlees in een wok op de hoogste temperatuur kort lekker krokant bruin. Serveer de gewokte reepjes krokant vlees op een bord en giet er de zoetzure saus overheen. Geniet ervan!